HomeProjectenGrex-gerelateerde advieswerkzaamheden voor De Alliantie

Project

Amsterdam, Amersfoort, Almere en Gooi- en Vechtstreek

Grex-gerelateerde advieswerkzaamheden voor De Alliantie

De kunst van het projectmanagement

LocatieAmsterdam, Amersfoort, Almere en Gooi- en Vechtstreek

OpdrachtgeverDe Alliantie

Periode2017 - heden

Betrokken partijenBuro BOOT

BK ingenieurs en buro BOOT zijn sinds 2017 verantwoordelijk voor de uitvoering van de GREX-gerelateerde advieswerkzaamheden voor De Alliantie. Beide partijen leveren een projectmanager die namens De Alliantie de ontwikkelmanagers in de initiatieffase en de projectmanagers van voorlopig ontwerp tot en met beheer- en onderhoud adviseert.

Woningbouwcorporatie De Alliantie heeft bijna 60.000 woningen in beheer in de regio’s Amsterdam, Amersfoort, Almere en Gooi- en Vechtstreek, voornamelijk in de sociale sector. Jaarlijks ontwikkelt De Alliantie circa 1.200 nieuwe woningen en transformeert zo’n 300 woningen.

Advies, gebaseerd op onderzoek

Vanuit BK ingenieurs is Klaas-Dirk Mulder projectmanager voor de GREX-gerelateerde werkzaamheden bij De Alliantie. Hij weet als geen ander hoeveel er komt kijken bij zowel nieuwbouw als renovatie. Mulder: ‘Hoe is de draagkracht van de grond en wat zit er in de grond? Zijn er milieuhygiënische aspecten? Hoe is de geluidsbelasting, bijvoorbeeld van verkeer? Worden er gevaarlijke stoffen langs het gebied vervoerd, of zijn er niet-gesprongen explosieven bekend in de buurt? In geval van sloop of renovatie onderzoeken we natuurlijk de aanwezigheid van asbest.

Denk verder aan archeologie, luchtkwaliteit, bestaande flora- en fauna, aansluitingen op bestaande infrastructuur, noem maar op. Ook de plannen en contracten voor sloop, bouw- en woonrijp maken en het begeleiden van deze werkzaamheden komt aan de orde. Er komt echt veel meer bij kijken dan mensen zich realiseren. Laatst werkten we bijvoorbeeld aan een project waarbij de spankabels van de bovenleiding van een trambaan bevestigd waren aan een gebouw dat gesloopt moest worden.’

Ieder doet waar hij goed in is

‘Wij kunnen de vraag van een corporatie als De Alliantie nagenoeg één-op-één invullen vanuit ons bedrijf. Ik ken weinig bedrijven die al deze diensten in huis hebben en deze ook als geheel aanbieden. De kunst is het projectmanagement in goede banen te leiden, dan snijdt het mes aan meerdere kanten. Bij De Alliantie heeft dat ertoe geleid dat we bij elk te ontwikkelen gebouw of gebied vanaf het eerste moment betrokken zijn en alle werkzaamheden die nodig zijn oppakken. De Alliantie heeft haar eigen expertise, het ontwikkelen en exploiteren van betaalbare woningen, voor de rest kunnen ze hun ei bij ons kwijt.’

Vragen over dit project of ook behoefte aan GREX-gerelateerde advieswerkzaamheden voor uw project? Twan Geluk is u graag van dienst. U kunt hem bereiken op 088 321 2644.

De expertise van BK ingenieurs in dit project:


Volgend project Fill 4 Created with Sketch.

Project

8 november 2018

Bodemsanering op defensie-eiland Woerden

Vlakbij een oud kasteel en omringd door veel historische gebouwen verzorgt BK ingenieurs…

Lees meer