HomeProjectenInmeten vissluis IJmuiden

Project

Sluizencomplex te IJmuiden

Inmeten vissluis IJmuiden

Precisiewerk in het groot

LocatieSluizencomplex te IJmuiden

OpdrachtgeverWesco IJmuiden bv

Periodeoktober 2018

In opdracht van Wesco IJmuiden voeren onze landmeters regelmatig metingen uit om de maatvoering van constructies te controleren. In dit project controleren onze landmeters Henk, Barend en Tomas de maatvoering van de nieuwe vissluis in het sluizencomplex van IJmuiden.

Eerste set

Het meten van de stalen buizen is bedoeld om deze in goede richting en hoogte tussen de bestaande aansluitingen te passen. Om te beginnen meten de landmeters de bestaande buizen op de locatie in. Met de meetgegevens in de hand berekenen ze de maatvoering van de eerste buisdelen. De aannemer legt de buisdelen op richting en hoogte. Na het vastlassen controleren onze landmeters de maatvoering opnieuw.

Tweede set

De landmeters meten de tweede bestaande aansluitingen in. Ze geven de maten door aan Wesco, die de buisdelen op maat maakt. Onze landmeters controleren de maatvoering, waarna de aannemer de buisdelen tussen de bestaande openingen inpast. Na het laswerk voeren onze landmeters de laatste controle uit.

Match

In de fotogalerij kunt u de uitgevoerde stappen volgen. Onze landmeters smullen van het inmeten van de vissluis. Dit soort klussen is maatwerk en een niet alledaags karwei. Als de opdrachtgever dan naderhand dik tevreden is, geeft dat een extra voldaan gevoel.

Wilt u meer weten over landmeten in het algemeen of dit project in het bijzonder? Neem contact op met vakteam civiele techniek via 088 321 25 00 of mail naar [email protected].

De expertise van BK ingenieurs in dit project:


Volgend project Fill 4 Created with Sketch.

Project

25 oktober 2019

Zonhove, een wijk waar iedereen wel wil wonen

In Son komt een vernieuwd onderkomen voor de cliënten van Zonhove. De huidige bebouwing is niet…

Lees meer