HomeActueelVan grijs naar groener met Nico Wiltenburg

Nieuws

22 oktober 2020

Van grijs naar groener met Nico Wiltenburg

Met een stevige portie ervaring kwam Nico Wiltenburg in augustus 2018 bij BK ingenieurs binnen. Met zijn komst kreeg vakteam civiele techniek voet aan de grond in vestiging Nieuwegein én werd vakteam civiele techniek weer een beetje groener.

Nico heeft zijn groene achtergrond van zijn Larenstein-opleiding, waar hij tuin- en landschapsinrichting studeerde, vakrichting techniek. Zijn ervaring met landschapsarchitecten deed hij op in zijn carrière bij Rod’or Advies en Karres en Brands Landschapsarchitecten. Bij BK ingenieurs is hij nu senior projectleider civiele en cultuurtechniek en vestigingsmanager voor de vestiging Nieuwegein. Met beide functies heeft hij uitgesproken plannen.

Planuitwerking en realisatie

“Tuin- en landschapsinrichting, vakrichting techniek houdt in dat je onder meer de ontwerpen van een landschapsarchitect technisch uitwerkt tot maakbare plannen en tekeningen. Omdat ik zo lang voor en met landschapsarchitecten heb gewerkt, begrijp ik hun manier van werken en denken. Ik spreek hun taal. BK ingenieurs heeft de technische kennis in huis van de hoogwaardige materialen en technische mogelijkheden om realiseerbaar te maken wat zij bedenken . Wij werken eraan mee om hún landschaps- en architectuurontwerp zo mooi en duurzaam mogelijk te realiseren.“

Van grijs naar groener

“Ik vind het geweldig dat ik ook bij BK ingenieurs samenwerk met relaties uit mijn netwerk. Zo kan ik vakteam civiele techniek onder de aandacht brengen bij landschapsarchitecten.” Nico zet zijn ervaring en kennis in voor alle soorten projecten in de openbare ruimte. Samen met zijn collega’s van vakteam civiele techniek verzorgt hij technisch advies, kostenramingen, ontwerp- en bestekstekeningen, contracten, aanbestedingen en de directievoering en het toezicht op de uitvoering. “In mijn eerste periode bij BK ingenieurs ben ik onder andere betrokken geweest bij de projecten Park Notenboomplein in IJmuidenbouwrijp maken Kruisvaartkade in UtrechtKanjel Campus te Maastricht en Zonhove te Son. Ik zie ernaar uit bij meer van dit soort mooie projecten betrokken te zijn!”.

De kracht van kwetsbaarheid

In samenwerking heb je veel vertrouwen nodig, dit komt ook de sfeer ten goede. “De sociale omgang met opdrachtgevers en collega’s vind ik heel belangrijk. Dat betekent dat je als mens je soms kwetsbaar moet opstellen. Dat kan best gepaard gaan met een dosis humor.” Als vestigingsmanager streeft hij naar een team dat in balans is, dat het naar de zin heeft, waar een goede sfeer heerst. “En waar iedereen lekker aan het werk is. Het doel is om voor alle vakteams nog meer werk in regio Utrecht te genereren en vestiging Nieuwegein te laten groeien. Hieraan draag ik bij door actief te acquireren met de vestiging en het verkoopteam.”

Dynamisch bureau

BK ingenieurs is voor mij een veelzijdige, leuke en zeer interessante plek om te werken. Wat ik zo leuk vind aan BK ingenieurs – en dat zeg ik uit de grond van mijn hart – is dat BK ingenieurs een ontzettend dynamisch bureau is. In het begin was dat voor mij erg wennen. Er gebeurt veel, er zijn veel soorten projecten waar je een grote of kleine bijdrage aan kunt leveren. Vooral optreden als projectmanager in multidisciplinaire projecten vind ik mooi om te doen. Dan ben ik als techneut ook veel met andere vakgebieden bezig en heb ik intensief te maken met collega’s van vakteam asbest, arbo & veiligheid, bodem en bouw- en milieuadvies. Ik leer elke dag bij.”

Contact

Wilt u weten of BK ingenieurs ook iets voor u kan betekenen? Of heb je interesse in werken bij BK ingenieurs? Neem contact met mij op. E-mail of bel mij ☎ +31 88 321 25 96!