HomeProjectenSloop fase 2 Lucent-complex succesvol en tijdig voltooid

Project

Hilversum

Sloop fase 2 Lucent-complex succesvol en tijdig voltooid

Risicodragend aangenomen asbestsloop

LocatieHilversum

OpdrachtgeverDe Alliantie

Periode2017

Betrokken partijenSagro

BK ingenieurs heeft het project totaalsloop fase 2 van het Lucent-complex in opdracht van De Alliantie succesvol afgerond. Het risicodragend aangenomen project had tot doel om binnen de krappe gestelde tijd de locatie vrij van opstallen op te leveren. De bodemsanering kan tijdig starten.

Het werk heeft bestaan uit het uitvoeren van aanvullend asbestonderzoek geschikt voor totaalsloop, ecologisch onderzoek en begeleiding, directievoering en toezicht tijdens de asbestsanering en leeg- en totaalsloop.

Tijdens dit project waren de uitdagingen het budget, de bebouwde omgeving en de tijd. De aanwezigheid van circa 20.000 vleermuizen in de spouw en de aangetroffen extra asbestbronnen zetten de planning extra onder druk. Dat het project binnen de gestelde voorwaarden is opgeleverd, is te danken aan de efficiënte communicatie en samenwerking tussen directievoerder en stakeholders.

Betrokken waren asbestadviseurs, civiel adviseurs en directievoerder van BK ingenieurs namens De Alliantie, ecoloog van BK bouw- & milieuadvies, medewerkers van De Alliantie en Sagro.

Lucent is een voormalig Philips-complex nabij het centrum van Hilversum. De Alliantie heeft een deel van het complex getransformeerd tot woningen en een eigen kantoor. De overige gebouwen worden gesloopt om een nieuwe woon-werkbuurt mogelijk te maken.

De expertise van BK ingenieurs in dit project:


Volgend project Fill 4 Created with Sketch.

Project

15 juni 2018

Raamovereenkomst Shell 2017-2021

Shell wordt vaak gezien als een werkgever die ‘niet gemakkelijk’ is, geeft HSSE-consultant Hans…

Lees meer