HomeProjectenLandmeters zetten fietstunnel uit binnen 48 uur

Project

Spinozaweg, Utrecht

Landmeters zetten fietstunnel uit binnen 48 uur

Onderdoorgang voor Spinozabrug in Utrecht

LocatieSpinozaweg, Utrecht

OpdrachtgeverCiviele Technieken de Boer - Spanlift BV

Periode1 tot 4 mei 2014

De Spinozabrug in Utrecht, de verbinding tussen Oog in Al en Jaffa, kreeg een fietstunnel. Binnen één weekend. Onze landmeters maten alles in. Het project lukte dankzij strakke samenwerking.

Meer dan veertig uur in één weekend; het was hard werken voor landmeters Henk en Tomas. In de aanloop naar het weekend hadden de landmeters al de locatie ingemeten. Nauwkeurig gaven zij aan waar de zaaglijnen moesten komen in het wegdek om plaats te maken van de prefab-tunneldelen. Vrijdagavond werd de brug afgesloten en kon het werk beginnen. De weg werd opengezaagd en opgebroken. Na het ontgraven van de toekomstige tunnelsleuf kon het heiwerk beginnen voor de fundering van de tunnel.

Landmeters bepalen exacte plaats

Met Leica Total Station en Topcon GPS gaven de landmeters de exacte locatie van de lasverbindingen aan om de prefab-tunneldelen op te stellen. De tunneldelen moesten heel precies ingehesen worden, want er was maar een speling van enkele centimeters.

Strakke samenwerking

Van tevoren was er een strakke planning opgesteld. Elke werknemer wist exact wat er wanneer ging gebeuren en wat er van hem/haar verwacht werd. In opperste concentratie is de klus door iedereen samen geklaard.

Waardering en goed eten

De lange dagen waren goed vol te houden doordat de landmeters veel waardering kregen voor hun werk. En het eten was goed geregeld, ook niet onbelangrijk. Na het plaatsen van de tunnelbuis kon begonnen worden met aanhechten en konden de openingen weer aangevuld worden met zand en korrelbaan. Ten slotte kon het asfalt gedraaid en aangebracht worden. De forenzen hebben niets van dit alles gemerkt; maandagochtend was de weg weer open voor het verkeer.

Wilt u meer weten over landmeten in het algemeen of dit project in het bijzonder? Neem contact op met vakteam civiele techniek via 088 321 25 00 of mail naar [email protected].

De expertise van BK ingenieurs in dit project:


Volgend project Fill 4 Created with Sketch.

Project

7 november 2019

Veiligheidskundige dienstverlening op basis van raamcontract

Bij de start van een werk waar een bodemverontreiniging is aangetroffen, organiseert onze adviseur…

Lees meer