HomeProjectenVeiligheidskundige dienstverlening op basis van raamcontract

Project

Nijkerk

Veiligheidskundige dienstverlening op basis van raamcontract

PJ Milieu: al zes jaar een tevreden klant

LocatieNijkerk

OpdrachtgeverPJ Milieu

Periode2013 - heden

Bij de start van een werk waar een bodemverontreiniging is aangetroffen, organiseert onze adviseur van vakteam arbo & veiligheid een kick-offmeeting. Het start-werkoverleg draait om de veiligheid in en om het project. Alle betrokken werknemers zijn aanwezig.

We zijn bij PJ Milieu, al meer dan zes jaar vaste klant van BK ingenieurs. Op basis van een raamcontract verricht BK ingenieurs voor PJ Milieu diverse veiligheidskundige werkzaamheden, zoals het organiseren van kick-offs en het toetsen van V&G-plannen.

Voorbereid voor de veiligheid

Vooraf verdiept de adviseur zich in het project. Hij controleert of alle benodigde onderzoeken zijn uitgevoerd en welke veiligheidsissues te verwachten zijn. Hij bespreekt met het team de risico’s en de te nemen voorzorgsmaatregelen en beantwoordt alle  vragen. Na afloop van de kick-off tekenen alle betrokkenen een aanwezigheidsverklaring. Dit verhoogt het veiligheidsbewustzijn.

BK ingenieurs toetst de V&G-plannen

In het geval van bijzondere risico’s zoals sterk verontreinigde grond, is het verplicht om volgens het Arbobesluit een V&G-plan op te stellen. Het V&G-plan bevat informatie over risico’s en benodigde beheersmaatregelen op het project en de afspraken tussen de verschillende partijen. De V&G-plannen maakt opdrachtgever PJ Milieu zelf. Onze veiligheidskundige toetst de plannen en stelt de veiligheidsklasse van de uit te voeren sanering vast.

De expertise van BK ingenieurs in dit project:


Volgend project Fill 4 Created with Sketch.

Project

15 november 2019

Spoorboog Hoogeveen onder raamcontract

In de spoorlijn Meppel-Assen verplaatst ProRail aan beide zijden van station Hoogeveen een bocht.…

Lees meer