HomeActueelFloating Gardens wint Architizer A+ Awards 2021

Nieuws

22 juli 2021

Floating Gardens wint Architizer A+ Awards 2021

Project Floating Gardens is gekozen tot jurywinnaar van de Architizer A+ Awards 2021. Met inzendingen uit meer dan honderd landen vinden wij dit een hele prestatie.

De missie van opdrachtgever Synchroon is om mooie, duurzame, onderscheidende projecten te maken. Dat het ontwerp van Orange Architects hier prachtig op aansluit, daar is iedereen en dus ook de jury het over eens.

Floating Gardens wordt een multifunctioneel in het oog springend gebouw. Met huur- en koopwoningen, een basisschool, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang moet het een oase vormen en een groene verbinding tussen het Westerpark en het Bretten-natuurgebied. Op de locatie ligt midden in het stedelijk gebied van Sloterdijk te Amsterdam. Momenteel is niet veel meer te zien dan een kale vlakte. Toch is er in de voorbereiding al enorm veel werk verzet. Het voormalige SITA-gebouw is verwijderd en het terrein wordt bouwrijp gemaakt.

Groepsprestatie

De planontwikkeling, de aanpassing van het bestemmingsplan, vergunningen en technische haalbaarheid zijn in handen van het ontwikkelteam. In samenwerking met Gemeente Amsterdam zijn hierin betrokken Synchroon, orange Architects, M+P, Felixx Landscape Architects & Planners, IGG bouweconomie, IMD, Merosch en BK ingenieurs.

BK ingenieurs heeft in de voorbereiding van de bouw een grote diversiteit aan expertises ingezet: (verkennend) bodemonderzoek, bouw- en woonrijp maken, asbestinventarisatie, v&g-plan, flora- en faunaonderzoek, landmeten, grex-raming, circulair slopen, herinrichting openbare ruimte, aanleg wegen, riolering en het projectmanagement. Meer over dit project lees je hier

Overige betrokken partijen zijn Rowin Petersma, Root B.V., Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V., CBRE Global Investors Netherlands.

Vragen over dit project of ook behoefte aan projectmanagement voor uw project? Wilbert van Pampus is u graag van dienst. U kunt hem bereiken op 088 321 2589.