HomeProjectenRenovatie van Haags kunstgras

Project

Den Haag

Renovatie van Haags kunstgras

LocatieDen Haag

OpdrachtgeverGemeente Den Haag

Periodejanuari - augustus 2016

De voetballers van vijf Haagse verenigingen spelen met ingang van het komende seizoen op nieuwe kunstgrasvelden. BK ingenieurs is nauw betrokken bij de renovatie.

Het is de tweede keer dat Den Haag BK ingenieurs in de arm heeft genomen bij dit sportgerelateerde werk. Vorig jaar was dat ook al het geval bij drie clubs (vier velden) in de residentie. De positieve ervaringen hebben ertoe geleid dat het stadsbestuur opnieuw bij BK heeft aangeklopt. Ditmaal gaat het om kunstgrasvelden van de verenigingen Toofan, GDA, SV Houtwijk, HVV Laakkwartier en Quick Steps.

BK ingenieurs is verantwoordelijk voor de voorbereiding van en het toezicht op de renovatie. Thom Kleverlaan houdt toezicht. De voorbereiding en coördinatie zijn in handen van BK-adviseur Marcel van der Meer. Hij heeft eerder in het noorden van Nederland ervaring opgedaan met de aanleg van kunstgrasvelden. Tijdens de renovatie vervangen we de circa tien jaar oude kunstgrasmatten en de sporttechnische funderingen door nieuwe velden, die naar verwachting twaalf jaar meegaan. De matten van kunststofvezel krijgen we aangeleverd in rollen van vier meter breed en 75 meter lang. BK heeft ook onderzocht of de bestaande hekken, ballenvangers, zitbankjes, dug-outs en tribunes geschikt zijn voor hergebruik. Dat is op twee dug-outs na het geval.

De voorbereiding is in januari gestart. BK heeft een inventarisatie, bestek en tekeningen gemaakt van hetgeen er moest gebeuren op de vijf sportlocaties. In april zijn de projecten aanbesteed. Van der Meer: ‘Tijdens de renovatie in de zomermaanden, vanaf 30 mei, houden wij toezicht om te controleren of het werk wordt uitgevoerd zoals wij in het bestek hebben opgesteld.’ Op 12 augustus moet het karwei klaar zijn, want rond die tijd staan de eerste oefenwedstrijden voor de nieuwe competitie gepland.

De expertise van BK ingenieurs in dit project:


Volgend project Fill 4 Created with Sketch.

Project

14 juni 2016

Bodemsanering op terrein oude leerfabriek KVL

BK ingenieurs begeleidt de bodemsaneringswerkzaamheden, die worden uitgevoerd door Reyrink…

Lees meer