Vakgebied

BK ingenieurs

HomeVakgebiedenArbo & veiligheidArbo & Veiligheid

Veiligheidskundig toezicht en inspectie

Een veilige bouwplaats ontstaat niet door alleen een V&G-plan op te stellen. Ook tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is het nodig om inspecties te houden op de bouwplaats. En te controleren of iedereen zich aan de gemaakte afspraken houdt.

De toezichthouders dienen voldoende kennis en ervaring te hebben om een goede beoordeling te maken van de risico’s die er op de bouwplaats ontstaan. Ook dienen zij te weten welke beheersmaatregelen hiervoor beschikbaar zijn. Juist hierdoor kunnen zij onveilige situaties of -nog erger- een ongeval voorkomen.

Veiligheidskundigen werken nauw samen

BK ingenieurs biedt professionele ondersteuning bij het op peil brengen en houden van de arbeidsomstandigheden binnen uw organisatie. Onze adviseurs zijn specialisten op het gebied van veiligheid, gezondheid, omgevingsmanagement en certificeringen. Zij werken nauw met elkaar samen, maar ook met andere vakgebieden binnen BK ingenieurs. Door onze kennis en ervaring met u te delen, proberen we gezamenlijk een veilige bouwplaats en/of werkplek te creëren.

Dagelijks toezicht of periodieke inspecties

Afhankelijk van de werkzaamheden zijn onze adviseurs in staat om dagelijks toezicht op de bouwplaats uit te voeren of periodiek op de bouwplaats een veiligheidsinspectie uit te voeren. Zij observeren de werkzaamheden en zullen daar waar noodzakelijk adviseren hoe de werkzaamheden veilig(er) kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast kunnen de adviseurs zich ook tijdens de voorbereiding van een werk verdiepen in de mogelijke veiligheidsissues die kunnen ontstaan tijdens de geplande werkzaamheden. Bijvoorbeeld door het beoordelen van werkplannen, hijsplannen, risico-inventarisaties enzovoort.

Voorlichting en instructie

Door hun ruime ervaring kunnen onze adviseurs een bijdrage leveren aan het verbeteren van het veiligheidsbewustzijn van de medewerkers. Dit doen zij door het geven van start-werkoverleggen (kick-offs), instructies, toolboxen en actieve begeleiding van de medewerkers op de werkplek. Juist door de medewerkers op een positieve manier mee te nemen op de route naar een veilige werkplek is het mogelijk om het veiligheidsniveau op de bouwplaats significant te verbeteren.

Een veilige bouwplaats zal resulteren in een hogere productiviteit, hogere kwaliteit, minder faalkosten en een prettigere werksfeer.

Meer weten of een offerte aanvragen? Neem contact op met Ilona Bondrager of bel 088 321 25 00.

Gerelateerde projecten

Elements, Stad tussen de bomen, Haarlem, BK ingenieurs, Gemeente Haarlem, Schalkwijk, Dura Vermeer, herinrichting, herontwikkeling, begiedsontwikkeling, openbare ruimte, klimaatadaptatie, hemelwaterafvoer, retentie, greppel, NUTS-tracé, KLIC, projectmanagement, civiele techniek, technisch tekenen, rioolberekening.

Project

Regisseur in gebiedsontwikkeling Stad tussen de bomen

Voor ‘Stad tussen de bomen’ werkt BK ingenieurs mee aan de herinrichting van de openbare…

Lees meer
Oudewater, Oranje Bolwerck, inhijsen plataan, BK ingenieurs, nationale bomenbank, herplanten, sanering

Project

Multidisciplinair project voor BK ingenieurs in Oudewater

BK ingenieurs is in opdracht van Gemeente Oudewater intensief betrokken als bodem- en…

Lees meer
BK ingenieurs, BLVC-coördinatie, IJburg, Centrumeiland, Amsterdam

Project

BLVC-coördinatie en toezicht op Centrumeiland IJburg

De vraag naar stedelijk wonen groeit, ook in de stad Amsterdam. Om dit te kunnen realiseren, zijn…

Lees meer

Project

Renovatie pand C30 Shell International

Tijdens de renovatie van haar monumentale pand aan Carel van Bylandtlaan wordt asbest verwijderd.…

Lees meer