HomeProjectenBuitenruimte David de Wiedgebouw, Universiteit Utrecht

Project

Utrecht

Buitenruimte David de Wiedgebouw, Universiteit Utrecht

Ruimte voor hemelwater en hergebruik materialen in technisch ontwerp

LocatieUtrecht

OpdrachtgeverUniversiteit Utrecht

Periodejuni 2020 - heden

Betrokken partijenOKRA Landschapsarchitecten

In samenwerking met OKRA Landschapsarchitecten werkt BK ingenieurs aan de engineering van de buitenruimte van het David de Wiedgebouw van Universiteit Utrecht. Universiteit Utrecht transformeert het David de Wiedgebouw en breidt het uit. De buitenruimte krijgt uiteraard ook een nieuwe inrichting, naar het ontwerp van OKRA landschapsarchitecten. BK ingenieurs verzorgt de technische uitwerking van het definitief ontwerp van de buitenruimte en vervaardigt het RAW-bestek en de bestekstekeningen.

Ruimte voor hergebruik

De hele logistieke entree verandert. Er komt onder andere een nieuwe asfaltweg en nieuwe parkeerplaatsen. Aan de entreezijde van het vernieuwde David de Wiedgebouw wordt veel gebruikgemaakt van groen. BK ingenieurs heeft in de technische uitwerking gezorgd dat veel van het bestratingsmateriaal hergebruikt gaat worden. Het materiaal is tijdelijk in depot geplaatst en krijgt een bestemming in de nieuwe situatie. Ook de betonnen zitbanken komen in de nieuwe situatie terug.

Waterberging

Aan de voorzijde van het gebouw komt een infiltratieveld, onzichtbaar onder de grasmat. Het regenwater van de verharding stroomt in kolken en in een roostergoot. Dan stroomt het via enkele buizen naar de waterberging van kunststof kratten, waar het rustig de tijd krijgt om weg te zakken in de grond. Noodoverstort bij zeer heftige regenval vindt zijn weg naar de nabijgelegen sloot.

Meer werk

Om te onderzoeken of de bodem geschikt is voor bewerking en ontgraving, voerde BK ingenieurs vakteam bodem het verkennend bodemonderzoek inclusief asbest uit. Aanvullend verzorgde vakteam civiel de inmeting van het terrein en levert  ondersteuning bij de aanbestedingsprocedure.

Uitvoering

De uitvoering van de werkzaamheden gaat naar verwachting beginnen in de eerste helft van 2021. We zien uit naar het resultaat van deze prettige samenwerking!

 

Wilt u meer weten over wat vakteam civiel voor u kan betekenen of over dit project in het bijzonder? Nico Wiltenburg vertelt u er graag alles over! Neem contact met hem op per e-mail of bel hem op 088 321 25 96. 

 

De expertise van BK ingenieurs in dit project:


Volgend project Fill 4 Created with Sketch.

BK ingenieurs, BLVC-coördinatie, IJburg, Centrumeiland, Amsterdam

Project

11 maart 2021

BLVC-coördinatie en toezicht op Centrumeiland IJburg

De vraag naar stedelijk wonen groeit, ook in de stad Amsterdam. Om dit te kunnen realiseren, zijn…

Lees meer