HomeProjectenSprookjesachtige opdrachten

Project

Kaatsheuvel

Sprookjesachtige opdrachten

Asfaltonderzoek, asbest-in-puinonderzoek, quickscan flora en fauna en afwateringsonderzoek in Kaatsheuvel

LocatieKaatsheuvel

OpdrachtgeverGemeente Loon op Zand

Periodeoktober 2021

Betrokken partijenVan de Giessen Milieupartner BV
SGS
Kiwa
KOAC

Terugkerende opdrachtgevers – we zijn er dol op!

Het is herfst. Geen sprookjesachtig weer, ook niet in Kaatsheuvel. Maar we zijn extra blij als we een opdrachtgever weer van advies mogen voorzien. Dit keer gaat het om asfaltonderzoek, asbest-in-puinonderzoek, een quickscan flora en fauna en afwateringsonderzoek voor Gemeente Loon op Zand.

In 2018 voerden wij al asfaltonderzoek uit voor Gemeente Loon op Zand aan een ander deel van de Van Haestrechtstraat, nu mogen wij in samenwerking met MilieuPartner werkzaamheden aan een ander deel van de Van Haestrechtstraat en Wielstraat te Kaatsheuvel uitvoeren. De beide straten hebben een totale lengte van ruim twee kilometer. Ze worden geheel gerestaureerd, waarbij het asfalt wordt vervangen en een fundering wordt aangelegd. Langs de straat zijn onder andere een recreatiepark en diverse middenstand gevestigd. Het doel van de restauratie is om de weg veiliger en toekomstbestendig te maken.

Asfaltonderzoek

Om ter plaatse te bepalen of en welke fundering aanwezig is, voeren wij boringen uit in het asfalt. Daar waar een asbestverdachte fundatie aanwezig is, plaatsen wij extra asfaltboringen om de fundering visueel en analytisch te onderzoeken op asbest. De samenwerking met Van der Giessen Milieupartner BV in het asfaltonderzoek is daarbij extra prettig, want zij kunnen snel opschalen van 120-kernen naar 350-kernen, waardoor de fundering beter te bemonsteren is. Daarnaast plaatsen wij boringen in de bermen en de fietspaden om de bovengrond te onderzoeken. Ook voeren wij infiltratieproeven uit in het doodlopende deel van de Wielstraat voor de toekomstige afwatering.

Natuur

Behalve asfalt- en puinonderzoek voeren wij een quickscan flora en fauna uit op de locatie.

Wilt u meer weten over asfaltonderzoek, asbest-in-puinonderzoek, de quickscan flora en fauna of het afwateringsonderzoek? Adviseur bodem Peter Bartels vertelt u graag meer. U kunt hem bereiken op 088-321 27 22.

PS: Voldoen de projectfoto’s niet geheel aan uw verwachtingen of klopt de locatie niet? Dat hebt u goed gezien. De foto’s zijn uit 2018, toen we onderzoek uitvoerden aan een ander deel van de Van Haestrechtstraat.

De expertise van BK ingenieurs in dit project:


Volgend project Fill 4 Created with Sketch.

BK ingenieurs, Nike, bureau B+B, Arenapark, Hilversum, Nike

Project

14 oktober 2021

Arenapark Nike Hilversum

Nike is met ruim 2.700 werknemers en als eigenaar van meerdere percelen en panden op het Arenapark…

Lees meer