HomeProjectenArenapark Nike Hilversum

Project

Hilversum

Arenapark Nike Hilversum

'Een prachtig resultaat'

LocatieHilversum

OpdrachtgeverNike

Periodebegin 2020 - september 2021

Betrokken partijenBureau B+B urbanism and landscape architecture
de Enk Groen en Golf
Floda31
Nine yards
Kronenburggroup

Nike is met ruim 2.700 werknemers en als eigenaar van meerdere percelen en panden op het Arenapark een grote speler. Het hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) is sinds 1999 op het Arenapark gevestigd. In opdracht van Nike heeft Bureau B+B een openbaar toegankelijke ruimte ontworpen om te kunnen verblijven en met ruimte voor foodtrucks. In het plan is ook een geheel nieuw skatepark opgenomen en ingepast. De Boulevard sluit aan op het plein en vormt de verbinding tussen verschillende Nike-kantoren.

Voorbereiding

Begin 2020 benaderde Bureau B+B urbanism and landscape architecture BK ingenieurs om mee te werken aan het project Arenapark te Hilversum in opdracht van Nike. Met veel enthousiasme ging vakteam civiel van BK ingenieurs hiermee aan de slag. Tijdens de DO-fase eerst als (technisch) adviseur voor bureau B+B en tijdens de bouwteamfase met name voor de werkvoorbereiding, de (CAD-)tekeningen en het contract met de aannemer. In de beginfase van ons project hebben we een onderhandse aanbesteding voorbereid om een bouwteampartner (aannemer) te kunnen selecteren. de Enk Groen en Golf uit Renkum werd bij deze aanbesteding geselecteerd.

In de voorbereidingsfase heeft BK ingenieurs het verkennend bodemonderzoek, de quickscan flora en fauna, het BLVC-plan en de vergunningsaanvraag verzorgd.

Ondergronds

Ondergronds heeft zich ook het nodige afgespeeld. Zo hebben wij vooraf het verleggen van kabels en leidingen door nutspartijen gecoördineerd en in samenwerking met installateur Kronenburg diverse kabels en leidingen t.b.v. het gebruik van het plein aangelegd. Het regenwater infiltreert in de sterk waterdoorlatende zandgrond van Hilversum.

Fraai ontwerp

In het ontwerp en bij de aanleg is gebruikgemaakt van mooie en bijzondere materialen, zoals een grote natuurstenen trap en zitpartij die tegelijkertijd gebruikt wordt als skateobject. De bestrating bestaat uit groot formaat bijzondere betontegels van 120×120 cm en 60×120 cm in een speciaal bestratingspatroon. Door aanplant van veel (grote) bomen en het weer herplanten van (grote) bestaande dennen in het projectgebied is de openbare ruimte direct groen en aantrekkelijk om te vertoeven.

Uitvoering

De gehele openbare ruimte is aangelegd door de Enk groen en Golf. Het skatepark is ontworpen door floda31 en geëngineerd en aangelegd door nine yards.

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden heeft BK ingenieurs ook het toezicht en de directievoering verzorgd.

In september 2021 is het terrein in gebruik genomen door Nike.
Het resultaat waar we met ons team van BK ingenieurs met plezier aan hebben gewerkt en trots op zijn, mag er zijn.

Meer weten over dit project of over civiele techniek in het algemeen? Neem contact op met Nico Wiltenburg.

 

De expertise van BK ingenieurs in dit project:


Volgend project Fill 4 Created with Sketch.

BK ingenieurs, waterbodemonderzoek, Vibrocore, Spijk, overnachtingshaven, steekbus, werkschip

Project

20 januari 2022

Waterbodemonderzoek terp, dijk en uiterwaarden

Rijkswaterstaat heeft Boskalis opdracht gegeven om een nieuwe overnachtingshaven aan te leggen voor…

Lees meer