HomeProjectenMultidisciplinair project Esdégé Reigersdaal

Project

Heerhugowaard

Multidisciplinair project Esdégé Reigersdaal

veiligheid en circulaire sloop in Heerhugowaard

LocatieHeerhugowaard

OpdrachtgeverGemeente Dijk en Waard

Periode2016 - heden

BK ingenieurs speelt een belangrijke rol in het veilig maken en circulair slopen van het terrein van Esdégé Reigersdaal aan Krusemanlaan 88 in Heerhugowaard. Dit terrein wordt klaargemaakt voor woningbouw. Momenteel worden er mensen met ernstige psychische en lichamelijke beperkingen gehuisvest. 

Globale asbestinventarisatie

In 2016 voerden wij een globale asbestinventarisatie uit in de gebouwen op dit terrein. Zes jaar later, in 2022, raakten we opnieuw betrokken toen de mogelijkheid werd onderzocht om de leegstaande gebouwen te gebruiken voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Al snel bleek echter dat het niet realistisch was om de gebouwen bewoonbaar en asbestveilig te maken, waarna het oorspronkelijke plan voor woningbouw weer centraal kwam te staan.

Aanvullend asbestonderzoek en sloop zuidelijk deel Esdégé

Daarop hebben wij alle gebouwen aanvullend onderzocht op asbest en de rapportages geüpdatet naar de huidige wet- en regelgeving. Dankzij deze inspanningen konden de gebouwen in het zuidelijke deel van het terrein volledig worden gesaneerd en circulair gesloopt. Dit ondanks  inbraak en brandstichting op het terrein, wat gelukkig geen asbestverspreiding heeft opgeleverd.

Sloop noordelijk deel

Nu is de sloop van de noordzijde van het terrein aan de beurt voor aanvullend onderzoek. Omdat de cliënten niet eenvoudig elders gehuisvest kunnen worden maar wel het risico op vandalisme groot is, is besloten om in augustus althans een deel van de gebouwen aanvullend te onderzoeken.

Multidisciplinair project

Vakteam civiel is nauw betrokken bij dit project, met Xander Worrell die de projectleiding heeft over het ontwikkelen van het sloopbestek, terwijl Marvin Kooks de teksten hiervoor schrijft. Ook vakteam bodem heeft bijgedragen aan het project. Nu moet de ondergrondse infrastructuur in kaart gebracht worden en moeten bodemonderzoeken uitgevoerd worden. Helaas is dit deel van de opdracht nog niet gegund, omdat de opdrachtgever de procedure voor grote opdrachten moet volgen via een aanbesteding.

Vragen?

We kijken ernaar uit om dit uitdagende project succesvol af te ronden en een veilige basis te leggen voor de toekomstige woningbouw op dit terrein. Heb je vragen over dit project? Neem dan contact op met Victor Borgemeester.

De expertise van BK ingenieurs in dit project:


Volgend project Fill 4 Created with Sketch.

kunstgrasvelden, BK ingenieurs, Haarlemmermeer, Hoofddorp, kunstgrasveld, voetbalveld, hockeyveld,

Project

20 augustus 2024

Kunstgrasvelden vervangen onder raamcontract Haarlemmermeer

BK ingenieurs heeft in opdracht van Gemeente Haarlemmermeer binnen het raamcontract de afgelopen…

Lees meer