Kunstgrasvelden vervangen onder raamcontract Haarlemmermeer
Vier jaar op rij drie kunstgrasvelden per jaar
BK ingenieurs heeft in opdracht van Gemeente Haarlemmermeer binnen het raamcontract de afgelopen vier jaar gewerkt aan de voorbereidingen van de renovatie en de aanleg van twaalf kunstgrasvelden.
Goed op elkaar ingespeeld
BK ingenieurs en de gemeente zijn tijdens het raamcontract goed op elkaar ingespeeld. Zo weten wij wat de gemeente wil op het gebied van bestek en tekeningen, de specificaties van matten en overige materialen. En zijn we op de hoogte van de ins en outs met betrekking tot contracten. Ook hebben wij ondervonden hoe belangrijk een tijdige aanbesteding is in verband met de levering van de matten. Een goede voorbereiding van de planning van de voorbereiding is cruciaal, want de uitvoering moet doorgaans in de zomervakantie plaatsvinden.
Projectleiding vervangen kunstgrasvelden
De afgelopen vier jaar was de projectleiding van het contract in handen van Sven Leeuwerink van vakteam civiel & sport. Hij deed niet alleen de technische voorbereiding, maar vervulde ook een coördinerende rol op milieutechnisch gebied, renovatieadviezen en V&G-plannen. Eerder werkte Sven aan de voorbereiding en begeleiding van de uitvoering van renovatie en nieuwe aanleg van kunstgrasvelden voor de gemeente Den Haag. Door de jaren heen heeft BK ingenieurs vele milieutechnische onderzoeken uitgevoerd bij sportvelden voor diverse opdrachtgevers.
Duurzaam en innovatief
BK ingenieurs heeft kortom ruime ervaring met kunstgras sport- en recreatievelden. Ook op dit vlak omarmen wij de juiste innovaties. Duurzaamheid en circulariteit spelen daarin een cruciale rol. Hoe uit zich dat concreet? Wij hebben in onze bestekken bijvoorbeeld voorgeschreven dat kantplanken en borstelmatten van gerecycled kunstgras moeten zijn. En waar mogelijk is voorgeschreven dat verhardingsmateriaal uit hergebruikt materiaal moet bestaan. Een ander belangrijk aspect is de afvoer van de oude matten, waarbij wij bijvoorbeeld het verspreiden van infill in de omgeving voorkomen door de matten op locatie in te pakken en het infill laten scheiden bij de verwerker. Maar daar blijft het niet bij. Wat betreft het verbod op microplastics op kunstgrasvelden in 2031 sorteren wij alvast proactief voor, zoals bij de pilot met een non-infill veld.
Korte lijnen
Korte lijntjes houden, ook met de beheerder, en deze in vroeg stadium betrekken is belangrijk voor een gestroomlijnd proces. We denken proactief mee en kijken of het beter kan of dat er een alternatief is. Vanuit onze ervaring met de vertaling van een renovatieadvies naar een RAW-bestek weten we hoe we op de juiste manier de eisen met betrekking tot de matten moeten vormgeven.
Delen is vermenigvuldigen
Niet alleen intern houden wij onze kennis op peil door het volgen van relevante cursussen, maar wij geven onze kennis ook graag door. Zo zijn wij betrokken bij de BSNC (Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek), waar directeur Eric Mathôt in samenwerking met Kiwa Isa Sport bijdraagt aan cursussen op onder meer het gebied van milieu, veiligheid en gezondheid bij het renoveren van (kunstgras)velden. Binnenshuis organiseren wij regelmatig specifieke mini-symposia over (duurzame) ontwikkelingen in de markt, waarbij ook onze opdrachtgevers van harte welkom zijn.
Alleen maar winnaars
Concreet betekent samenwerken met BK ingenieurs dat wij meer dan een leverancier zijn. Wij zien onszelf als partner; we ontzorgen u in het proces maximaal. Dit doen we vanuit onze kernwaarden samen, transparant, eigenwijs, relatiegericht en kwaliteit- en klantgedreven. Zo hebben wij steeds een STERK2 verhaal.
Inkoppertje
Meer weten over het vervangen van kunsgrasvelden of eens persoonlijk kennismaken? Neem contact op met projectleider civiel & sport Sven Leeuwerink of bel 088 321 25 00.