HomeProjectenRenovatie pand C30 Shell International

Project

Den Haag, Carel van Bylandtlaan 30

Renovatie pand C30 Shell International

Asbest verwijderen en interne kaalsloop in monumentale panden

LocatieDen Haag, Carel van Bylandtlaan 30

OpdrachtgeverShell International B.V.

Periodeapril 2017 - heden

Tijdens de renovatie van haar monumentale pand aan Carel van Bylandtlaan wordt asbest verwijderd. Het asbest is aanwezig in veel bijzondere toepassingen. Onze collega’s begeleiden de asbestinventarisatie en asbestsanering, houden toezicht en voeren de veiligheidskundige begeleiding uit, ook tijdens de interne kaalsloop. Onze hoger veiligheidskundige Gertjan van Saase ondersteunt steeds het onder raamcontract uitgevoerde project.

Dat Shell de panden exploiteert tijdens de werkzaamheden, maakt het project extra interessant.

Gebouw C30 was het eerste gebouw van ‘de Koninklijke Shell’. Het is in 1917 gebouwd door de gebroeders van Nieuwkerken in een Hollandse Neorenaissance stijl. Tussen 1928 en 1930 hebben dezelfde architecten het kantoor richting Raamweg met twaalf vensterassen in dezelfde stijl uitgebreid. Het kantoor maakt momenteel deel uit van het hoofdkantorencomplex Shell Nederland. De linker zijgevel is daarvoor doorgebroken ten behoeve van verbindingen met nieuwbouw C16 uit de jaren zeventig.

Sinds 1993 is het pand een rijksmonument, dit betekent dat het gebouw om zijn cultuurhistorische waarde door de rijksoverheid is aangewezen om beschermd te worden en behouden te blijven.

De expertise van BK ingenieurs in dit project:


Volgend project Fill 4 Created with Sketch.

Project

14 januari 2019

Sanering zuurteerput risicodragend aangenomen

Zuurteer komt niet veel voor als bodemverontreiniging in Nederland. De aanpak van deze sanering…

Lees meer