Vakgebied

BK ingenieurs

HomeVakgebiedenV&G-planDigitaal V&G-plan voor relaties

Digitaal V&G-plan

Diverse van onze GWW-relaties maken zó veelvuldig gebruik van onze V&G-diensten, dat wij voor hen een digitaal V&G-plan ontwikkelden. Dit product is voor al onze relaties geschikt gemaakt in abonnementsvorm. Het stelt u in staat om veilig en begeleid net zo veel V&G-plannen op te stellen als u wilt. Ook kunt u ervoor kiezen deze door ons te laten toetsen. Hoe gaat dit in zijn werk?

Het digitale V&G-plan bevindt zich in een beveiligde serveromgeving. U hebt toegang tot de server met een eigen, AVG-proof afgeschermd account. In dit account kunt u in alle vrijheid en in eigen regie V&G-plannen maken, aanpassen of combineren. U volgt een logische en faalveilige stappenstructuur, die leidt tot een kant-en-klaar digitaal V&G-plan, geschikt voor de ontwerpfase of de uitvoeringsfase.

Projectinformatie en veiligheidsklasse

U geeft zelf de relevante projectinformatie in tijdens het doorlopen van de stappenstructuur. Bijvoorbeeld de algemene projectgegevens, betrokken partijen en de uit te voeren werkzaamheden. Voor de GWW (grond-, weg- en waterbouw)-aannemers geldt dat zij uit ongeveer veertig GWW-gerelateerde werkzaamheden kunnen kiezen. De software stelt hieruit de van toepassing zijnde risicotabellen samen (project-RI&E) en leidt u verder door het invoerproces. Vervolgens voert de u de omgevingsfactoren in en selecteert u of de veiligheidsklasse conform de CROW-publicatie 400 en/of de BRL SIKB 7000 van toepassing is. Het systeem staat toe bepaalde informatie te onthouden of als ‘vast’ te selecteren. En het geeft u de mogelijkheid gebruik te maken van voorgeselecteerde bijlagen of uw eigen documenten te uploaden.

Hoe ziet het eindproduct eruit?

Het eindproduct is een bewerkbaar Word-document in de huisstijl van BK ingenieurs,  voorzien van uw eigen logo. Het document is eenvoudig aanpasbaar. U kunt het geschikt maken voor het projectdossier van de uitvoerder door het bijvoorbeeld op te slaan als PDF.

Toetsing digitaal V&G-plan door MVK, HVK of AH mogelijk

Afhankelijk van de veiligheidsklasse moet u het V&G-plan laten toetsen door een middelbaar veiligheidskundige (MVK), hoger veiligheidskundige (HVK) of arbeidshygiënist (AH). BK ingenieurs biedt u de mogelijkheid om uw digitaal opgestelde V&G-plannen binnen de raamovereenkomst door ons te laten toetsen. Het systeem meldt ons dan dat er een plan klaarstaat. Onze MVK, HVK of AH toetst het plan voor u en retourneert een getoetst en ondertekend definitief document in pdf-formaat.

Hebt u ook interesse in V&G-plannen in abonnementsvorm? Neemt u gerust contact op met Martin Medenblik of bel 088 321 25 00.